ADANA NERGİZLİK KÖYÜ (DÜĞÜN YEMEKLERİNDEN ÖRNEKLER )

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

s?per ADANA NERGİZLİK KÖYÜ (DÜĞÜN YEMEKLERİNDEN ÖRNEKLER )

Mesaj tarafından şekerkız Bir Perş. Haz. 12, 2008 1:29 pm

KEŞKEK

Malzemeler:


300 gr dövme (aşurelik buğday)

100 gr nohut

5.5 su bardağı su

750 gr kemikli koyun eti

60 gr margarin

Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.

* Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.

KULAK ÇORBASI (MANTI ÇORBASI)

Malzemeler:

2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş
1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 lt kaynamış su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı iyice soğutulmuş su
Hazırlanması:

Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin.
Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün.
Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.
avatar
şekerkız
KATILIMCI ÜYE
KATILIMCI ÜYE

Mesaj Sayısı : 71
Aktiflik Puanı : 0
Kayıt tarihi : 19/04/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz